Het proces
Wij telen zaaizaad van bladrammenas, ethiopische mosterd, gele mosterd en koolzaad.
Een groenbemester is een plant die zorgt voor een betere conditie van de bodem. Anders gezegd verhoogd een groenbemester het organische stof gehalte in de bodem. Dit levert een rijker bodemleven en een betere bewerkbaarheid van de grond.
Graszaad wordt voor het zaad geteeld. Dit wordt gebruikt om het volgende jaar grasland in te zaaien.
Het graszaad wordt gedroogd in speciale kisten en wordt opgehaald door het betreffende bedrijf waarvoor we geteeld hebben.
Het graszaad wordt meestal aan het einde van de zomer, of het begin van de herfst gezaaid. Omdat gras erg veel wortels heeft maakt het de bodem los en zorgt later voor een goede bewerkbaarheid en structuur. Het gras wordt eind juni of begin juli gemaaid. Dit gebeurt met een speciale schijvenmaaier. Om zaaduitval te voorkomen wordt vaak ’s nachts gemaaid. Het zaad blijft dan door de dauw in de halmen plakken.
Het graszaadhooi is een bijproduct dat veelal als ruwvoer wordt gebruikt in de veehouderij en paardenhouderij. Het stugge hooi vinden koeien en paarden erg lekker
Wanneer het weer goed is wordt het hooi achtergelaten en geperst in grote balen. Als de weerverwachtingen minder goed zijn, verhakselen we het hooi en dient het als bodemverbeteraar.
Bladrammenas
Informatie over …
Ethiopische mosterd
Informatie over …
Gele mosterd
Informatie over …
Koolzaad
Informatie over …